Connect with us

Caută în Banat NEWS !

Social

Urmează acreditarea internațională pentru Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”

Una din cele mai căutate universităţi din Banat se află în plin proces de acreditare națională și internaţională. Fără aceasta, diplomele nu vor mai fi recunoscute în străinătate.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara se pregăteşte pentru începerea procedurilor de acreditarea internaţională. Fără această acreditare, diplomele obţinute de absolvenţi ar putea să nu fie recunoscute în tot mai multe state. „Acreditarea facultăților s-a realizat, fără probleme. Urmează acreditarea pentru întreaga universitate și la nivel internațional. Nu au fost probleme până acum cu recunoașterea diplomelor, dar trebuie făcută această acreditarea internațională pentru ca nici în viitor să nu avem situații de acest gen”, spune Octavian Crețu, rectorul UMF.

Rectorul UMF a anunţat că, în acest sens, au fost demarate mai multe programe de investiţii, care să crească calitatea spaţiilor didactice şi de cazare pentru studenţi.

„Avem o problemă în privinţa spaţiilor didactice cât şi a spaţiul de cazare al studenţilor, deja o parte din lucrările pentru anumite amenajări au început, unele au fost realizate deja. Evident că dorim să continuăm aceste lucrări şi în anii care urmează, în special la nivelul căminelor studenţeşti. La trei, din cele patru cămine, dorim să reducem numărul de studenţi şi să creăm în fiecare cameră câte un grup sanitar. Nu în ultimul rând vrem să accesăm fondurile europene care pe domeniul sănătate vor fi substanţiale de anul acesta1, peste 8 miliarde de euro, şi vom încerca să câştigăm cât mai multe finanţări europene”, anunţă rectorul UMF.

Facultatea de Medicină din Timişoara a luat fiinţă în anul 1945, când situaţia sanitară României era precară. Boli aşa-zise sociale: tuberculoza, pelagra, malaria şi altele aveau mare răspândire, mortalitatea infantilă ridicându-se până la 180‰, iar cea generală până la 20-22‰. De aici apărea şi necesitatea de formare a unor cadre medicale a solicitat mărirea capacităţii de şcolarizare.

Primul document care consemnează înfiinţarea Facultăţii de Medicină din Timişoara este Decretul nr. 104 din 17 ianuarie 1945, semnat de Dr. Dumitru Bagdasar, ministrul Sănătăţii din acea vreme, dar documentul fundamental care a condus de drept şi de fapt la înfiinţarea Facultăţii de Medicină a fost Legea nr. 361 din 4 mai 1945, care modifica prevederile Decretului-Lege de înfiinţare a Universităţii de Vest, în sensul necesităţilor obiective impuse de formarea în această parte a ţării a unor specialişti în domeniul ocrotirii sănătăţii. Facultatea de Medicină din Timişoara începe să funcţioneze în mod efectiv la 15 iulie 1945 cu primii doi ani de studiu: în anul I cu 412 studenţi, iar în anul II, cu 76.

Transformările succesive de-a lungul timpului au dus în final la structura actuală, cu trei facultăţi – de medicină, de medicină dentară şi farmacie. Întrucât familia doctorului Victor Babeş îşi are originea în Banat, din anul 2001 UMF Timişoara a devenit UMF VICTOR BABEŞ.

Publicitate. Scroll pentru a continua

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bijuterii din ARGINT 925

bijuterii din ARGINT Magazin BIG Mag
Trening dama modele noi 2021
Parfumuri Originale Barbati MAgazin BIG Mag
Ghete si Bocanci pentru Barbati Magazin BIG Mag

Geci de Toamna Iarna Magazin BIG Mag

Vă recomandăm

Administrație

Începând de duminică intră în vigoare noile restricţii impuse la nivel naţional. CJSU Timiş a dat două hotărâri privind modul în care se vor...

Actualitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat că va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Curții de...

Actualitate

În data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au fost sesizați prin Serviciul de Urgență 112...

Actualitate

Luni, 5 aprilie se va deschide pe strada Strandului nr. 2, clinica BaroHelp, prima clinică din Lugoj care oferă tratament oxigenoterapia hiperbară  ( la...

Copyright © 2020 Banat NEWS. Toate dreprurile rezervate. Dezvoltat de POWER MEDIA FX