Connect with us

Caută în Banat NEWS !

casapractica.ro

Administrație

Declarația primarului Claudiu Alexandru Buciu

O fi bine? O fi rău? Oricum ar fi, nu mai avem de ales!
”Recomandăm locuitorilor din Lugojul German, în special celor din cartierele Stadion şi Ştrand să-şi facă provizii de apă, pentru că avaria este una serioasă şi nu se ştie cât vor dura reparaţiile”, a transmis Meridian 22.
Anunțul a apărut cu 6 ore înainte de oprirea apei. Cu toate acestea el nu a ajuns la toți lugojenii.
Despre ce este vorba?
Avaria a apărut în cartierul Stadion, la limita dintre domeniul public și o proprietate privată. Era cunoscută de mai mult timp, însă nu a putut fi identificată. Atunci când a fost identificată, s-a constatat că țevile de apă afectate se găsesc în curtea și grădina unui proprietar privat, culmea, chiar sub o clădire construită de acesta. Construită legal! Da. Omul a primit autorizație de la primărie să-și facă o clădire peste conducta de apă. Are chiar și o vană în curte…
Nimeni n-a știut, nimeni nu i-a spus că acolo e o conductă și că nu poate construi peste ea. Consecință a ignoranței totale a fostelor administrații.
Am încercat ieri, primind acordul proprietarului – îi mulțumim și pe această cale, să înlăturăm avaria, intervenind sub clădire. Nu a fost posibil. Ar fi trebuit să demolăm integral clădirea.
Singura soluție rămasă a fost aceea de a construi o conductă nouă, exclusiv pe domeniul public, practic se realizează o ocolire a proprietății private afectate de conductele noastre.
Cu toate inconvenientele inerente nu este firesc să fim înjurați și ponegriți noi, cei din actuala administrație ori angajații Meridian, pentru faptul că dorim să reparăm ceva.
Situația de astăzi a Lugojului se datorează celor care au votat timp de 30 de ani doar comuniști ori indivizi formați de comuniști după chipul și asemănarea lor. Au votat pentru panseluțe, zugrăveli, manele, fasole cu ciolan și avantaje personale nevăzând că spitalul cade pe noi, că școlile sunt sub orice critică ori că societățile primăriei au fost furate până au intrat în insolvență. Azi îi mai și regretă pe cei care ne-au adus în această situație! Din păcate pentru acești votanți, vor trebui să mai plângă după cei care au distrus totul încă cel puțin trei ani.
Dacă azi ne apucăm de pus panseluțe, de zugrăvit școlile și spitalul – doar zugrăvit, de baluri, chefuri și fasole cu ciolan, sunt convins că ne-ar alege și pe noi. Dar ce se va întâmpla cu locul în care trăim? Toate problemele se vor adânci și mai mult, iar revenirea la normalitate va costa și mai mult! Noi, politicienii am câștiga mandate după mandate, în timp ce omul simplu ar sărăci mai mult și ar trăi mai rău.
Așadar, da, au ales altceva în 2020 pentru că, cu greu au devenit conștienți de problemele reale ale Lugojului. N-a trecut un an însă și au ajuns la concluzia că le lipsesc aparențele, șmecheria, zâmbetul pervers al politicienilor care le fură și votul și viitorul, manelele, berea și micii.
Eu și oamenii din jurul meu, pe care cu greu i-am convins să pună umărul la revenirea la normalitate, nu suntem defel preocupați de a face administrație pentru a fura voturi.
E greu. E foarte greu.
Însă nu avem de ales.
Vom face DOAR ce este necesar și sănătos pentru orașul în care trăim. Nu le știm pe toate. Și întrebăm. Nu avem impresia că suntem cei mai potriviți. Și încercăm să aducem alături oameni mai buni decât noi.
Le mulțumesc colegilor de la Meridian care au acceptat să plece la drum fără bani, fără utilaje, fără echipamente dar cu o imensă dorință de a face ce trebuie.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bijuterii din ARGINT 925

bijuterii din ARGINT Magazin BIG Mag
Trening dama modele noi 2021
Parfumuri Originale Barbati MAgazin BIG Mag
Ghete si Bocanci pentru Barbati Magazin BIG Mag

Geci de Toamna Iarna Magazin BIG Mag

Vă recomandăm

Social

Una din cele mai căutate universităţi din Banat se află în plin proces de acreditare națională și internaţională. Fără aceasta, diplomele nu vor mai...

Administrație

Începând de duminică intră în vigoare noile restricţii impuse la nivel naţional. CJSU Timiş a dat două hotărâri privind modul în care se vor...

Actualitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat că va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Curții de...

Actualitate

În data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au fost sesizați prin Serviciul de Urgență 112...

Copyright © 2020 Banat NEWS. Toate dreprurile rezervate. Dezvoltat de POWER MEDIA FX