Connect with us

Caută în Banat NEWS !

Educație

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș în perioada 17.05.2021 – 21.05.2021

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș în perioada 17.05.2021 – 21.05.2021. Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori, pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș,

Reluarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se va realiza, în baza Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătații, după cum urmează:

– Scenariul 1 – Rata de infectare este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori presupune participarea zilnică a tuturor elevilor în unităţile de învăţământ..

– Scenariul 2 – Rata de infectare este mai mare de 1/1000, dar la nivelul localității nu este declarată starea de carantină: prezenţa zilnică la şcoală doar a elevilor din clasele terminale (a VIII-a şi a XII-a)

În județul Timiș, în urma hotărârii CJSU există 329 școli în scenariul 1 (în 71 de UAT-uri) și 262 de școli în scenariul 2 (în 28 de UAT-uri).

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cu scenariile pentru școli va fi publicată pe site-ul CJSU Timiș și pe site-ul Instituției Prefectului – județul Timiș.

 

Publicitate. Scroll pentru a continua

Totodată, CJSU a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 531/2021.

Singura modificare a restricțiilor este cu privire la UAT Fârdea. Conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitatea administrativ teritorială Fârdea a trecut de pe anexa 3, pe anexa 2 urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 531/2021, pentru UAT-urile unde incidența este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului.

Măsura se va aplica începând cu data de 15.05.2021.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cu scenariile pentru școli va fi publicată pe site-ul CJSU Timiș și pe site-ul Instituției Prefectului – județul Timiș.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bijuterii din ARGINT 925

bijuterii din ARGINT Magazin BIG Mag
Trening dama modele noi 2021
Parfumuri Originale Barbati MAgazin BIG Mag
Ghete si Bocanci pentru Barbati Magazin BIG Mag

Geci de Toamna Iarna Magazin BIG Mag

Vă recomandăm

Social

Una din cele mai căutate universităţi din Banat se află în plin proces de acreditare națională și internaţională. Fără aceasta, diplomele nu vor mai...

Administrație

Începând de duminică intră în vigoare noile restricţii impuse la nivel naţional. CJSU Timiş a dat două hotărâri privind modul în care se vor...

Actualitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat că va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Curții de...

Actualitate

În data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au fost sesizați prin Serviciul de Urgență 112...

Copyright © 2020 Banat NEWS. Toate dreprurile rezervate. Dezvoltat de POWER MEDIA FX